Przetarg i budowa drogi ekspresowej S2 - Południowa Obwodnica Warszawy (POW) 26 wrz 2013 - 12:37:17 |
Moderator IP/Host: Moderator Zarejestrowany: 13 lat temu Posty: 9032 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 14:08:33 |
IP/Host: ---.dynamic.mm.pl Zarejestrowany: 11 lat temu Posty: 2422 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 14:35:06 |
IP/Host: ---.t-mobile.pl Zarejestrowany: 9 lat temu Posty: 3091 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 15:39:02 |
IP/Host: ---.dynamic.chello.pl Zarejestrowany: 7 lat temu Posty: 438 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 17:06:02 |
IP/Host: ---.adsl.inetia.pl Zarejestrowany: 7 lat temu Posty: 151 |
Ja dodatkowo obstawiam znaczny wzrost zabudowy mieszkaniowej wzdłuż drogi łączącej nas z wawą i w rezultacie będziemy mieć puławską bis.
Kumos
Ja bym się tak nie cieszył. Jeżeli nie zmienili planów, to obwodnica z Ursynowa w kierunku Wysp Świderskich przebiegnie za Powsinem, gdzie nie będzie skrzyżowania bezkolizyjnego. Oznacza to, ze ruch z naszego kierunku będzie podporządkowany i nie będzie miał pierwszeństwa. I wyjazd z K-J znowu stanie się niemożliwy.
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 19:24:41 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 19:31:56 |
Kumos
Ja bym się tak nie cieszył. Jeżeli nie zmienili planów, to obwodnica z Ursynowa w kierunku Wysp Świderskich przebiegnie za Powsinem, gdzie nie będzie skrzyżowania bezkolizyjnego. Oznacza to, ze ruch z naszego kierunku będzie podporządkowany i nie będzie miał pierwszeństwa. I wyjazd z K-J znowu stanie się niemożliwy.
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 21:06:57 |
Moderator IP/Host: Moderator Zarejestrowany: 13 lat temu Posty: 9032 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 26 wrz 2013 - 23:15:38 |
IP/Host: ---.neoplus.adsl.tpnet.pl Zarejestrowany: 7 lat temu Posty: 773 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 08:38:51 |
IP/Host: ---.internetdsl.tpnet.pl Zarejestrowany: 10 lat temu Posty: 16 |
Mixiorek
Kumos
S2 będzie przecinać ul. Przyczółkową dokładnie przed Bricomanem od naszej strony i stacją RWE po lewo jadąc od Powsina. Skrzyżowanie będzie wyglądać dokładnie tak jak wygląda obecnie skrzyżowanie S2 z ul. Puławską. Oczywiście bez tej zawrotki i z działającym rondem pod estakadami itp.
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 09:20:02 |
IP/Host: ---.30.12.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl Zarejestrowany: 7 lat temu Posty: 438 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 09:51:35 |
IP/Host: ---.play-internet.pl Zarejestrowany: 11 lat temu Posty: 2422 |
Octavian
W zasadzie tak tyle, że na Puławskiej planowany jest dodatkowo tunel - zrobili nawet strop i chyba ściany szczelinowe ale ze względu na brak kasy na razie stanęli i nie wiadomo kiedy ruszą. Na Przyczółkowej tunelu ma nie być.
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 10:01:18 |
Kumos
bo wywoła w okolicy olbrzymie zmiany cywilizacyjne
Co prawda kojarzyło mi sie, że obwodnica ma iść nieco bardziej na południe od Bricomana i pałacu w Natolinie, ale Mixiorek ma rację, bo wyguglałem plan projektu. Co ciekawe jest na nim wiadukt, choć trąbiono jakiś czas temu, że nie ma na to szans.
PLAN
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 10:04:26 |
jaki tunel? przecież to co przerzucili nad Puławską to już jest autostrada tylko kończąca się inaczej...a rozwiązanie 'pod spodem' już jest rozwiązaniem docelowym tylko w tej chwili z inną organizacją ruchu (zjazd od strony Okęcia tylko w stronę Piaseczna itd. itp.)
na Puławskiej planowany jest dodatkowo tunel
myślę, że nie tylko nie uciekniemy od drogi, ale również od co raz silniejszej urbanizacji wszystkich terenów w okół...i to niezależnie, czy ta droga powstanie czy nie...
od drogi nie uciekniemy
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 10:08:30 |
ludzie by pewnie chcieli by S2 szła wiaduktem a 'nasza' droga od Konstancina....wiaduktem nad tym wiaduktem...no może ewentualnie jakimś tunelem ;) wielkiej różnicy dla mnie nie ma czy stanę w korku przy Bricomanie czy dopiero w Wilanowie...bo tamtego skrzyżowania na jakieś lewoskręty nie przerobią przez najbliższe 50 lat...
będzie wiadukt w ciągu S2 i nie słyszałem o innych rozwiązaniach
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 10:30:14 |
Artek_Bartek
jaki tunel? przecież to co przerzucili nad Puławską to już jest autostrada tylko kończąca się inaczej...a rozwiązanie 'pod spodem' już jest rozwiązaniem docelowym tylko w tej chwili z inną organizacją ruchu (zjazd od strony Okęcia tylko w stronę Piaseczna itd. itp.)
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 10:33:06 |
Artek_Bartek
ludzie by pewnie chcieli by S2 szła wiaduktem a 'nasza' droga od Konstancina....wiaduktem nad tym wiaduktem...no może ewentualnie jakimś tunelem ;) wielkiej różnicy dla mnie nie ma czy stanę w korku przy Bricomanie czy dopiero w Wilanowie...bo tamtego skrzyżowania na jakieś lewoskręty nie przerobią przez najbliższe 50 lat...
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 14:07:34 |
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 15:45:31 |
Artek_Bartek
w wannę na Puławskiej nie wierzę za nic...jeśli ktokolwiek tam cokolwiek zakopał (a wątpię bo z tego co widziałem to na pewno prace tam nigdy nie były nawet w części podobne do tych, które widziałem przy wannie w Alejach) to moglibyśmy już teraz rozpatrywać to w kategorii drogowych absurdów typu 'lata stojący wiadukt donikąd' albo nawet 'za niski tunel dla ciężarówek przy Zachodnim...
także...na Przyczółkowej też nie było powodów projektować nic innego niż rondo na poziomie 0 a nie wannę na poziomie -1...
Re: podpisz petycję ws. dokończenia obwodnicy S2 27 wrz 2013 - 15:46:41 |
IP/Host: ---.opera-mini.net Zarejestrowany: 9 lat temu Posty: 2014 |