Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 17:26:16 |
IP/Host: 78.10.52.--- Zarejestrowany: 12 lat temu Posty: 8677 |
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 18:28:55 |
IP/Host: 37.190.146.--- Zarejestrowany: 10 lat temu Posty: 2262 |
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 19:27:39 |
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 19:44:41 |
IP/Host: 94.254.193.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 1940 |
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 19:55:13 |
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 20:34:53 |
mania
Dzis już nie będę zawracała głowy, choć nt. Mirkowa mogłeś sam udzielić odpowiedzi - od wczoraj wisi akt wpisania Mirkowa do rejestru zabytków, jest więc nadzieja że ciężkiego przemysłu ani deweloperki nie będzie.
ws. kontroli umów śmieciowych zwracałam się do naszego b. Komendanta SM, powiedział, że strażnicy nie sa od tego. W RiOŚ, że mały % tych co nie złożyli deklaracji
Wydaje mi się ze Lekaro segreguje, bo to dla firmy biznes - inaczej by nie wydoliła. Na odzyskanych śmieciach się zarabia. Wg. mnie jest znacznie taniej niż było dawniej. Kiedyś płaciłam za zabranie "jak leci" - z bólem serca, bo żal było wyrzucać do kubła tego co można odzyskać ok 80-100 zł/ mies + 2 kontenery wiosna i jesienią z badylami + od czasu do czasu 100 dla umyślnego, który zabierał gruz, złom i elektrobadziewie. Teraz płacę 60 zł/ mies.
Najwięcej narzekają te osoby co nigdy nie płaciły za wywóz.
Ruch pojazdów ciężkich może ograniczać policja oraz inspekcja transportu drogowego, instytucje niezależne od gminy
O ścieżkach zdaje się było w gazetce rozdawanej na targu.
Pytanie jak Pani chciała te jajka dowieźć na targ rowerem? Mi się na scieżce rowerowej kostkowej w parku potłukły
Mieszkania komunalne, jak ktoś dostał przed nowelizacja ustawy o lokatorach (nie wiem czy już weszla), to gmina może naskoczyć. Mieszkanie raz dane trudno odzyskać.
Asfalciarnia, może jest jakaś nadzieja - jeśli zmieni się starosta. W Radzie Powiatu sporo nowych i chyba rozsądnych osób. Dwóch entuzjastów TIRów w "trupie uzdrowiska" nie załapało się
Która reklama Led? Te reklamy to faktycznie skaranie boskie i przede wszystkim one powinny zniknąć
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 20:37:23 |
IP/Host: 87.205.200.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 904 |
mania
Dzis już nie będę zawracała głowy, choć nt. Mirkowa mogłeś sam udzielić odpowiedzi - od wczoraj wisi akt wpisania Mirkowa do rejestru zabytków, jest więc nadzieja że ciężkiego przemysłu ani deweloperki nie będzie.
mania
ws. kontroli umów śmieciowych zwracałam się do naszego b. Komendanta SM, powiedział, że strażnicy nie sa od tego. W RiOŚ, że mały % tych co nie złożyli deklaracji
mania
Wg. mnie jest znacznie taniej niż było dawniej. Kiedyś płaciłam za zabranie "jak leci" - z bólem serca, bo żal było wyrzucać do kubła tego co można odzyskać ok 80-100 zł/ mies + 2 kontenery wiosna i jesienią z badylami + od czasu do czasu 100 dla umyślnego, który zabierał gruz, złom i elektrobadziewie. Teraz płacę 60 zł/ mies.
Najwięcej narzekają te osoby co nigdy nie płaciły za wywóz.
mania
Firmy maja obowiązek podpisania odrębnych umów z operatorami. Może ich gmina nie sprawdza i stąd wory po lasach i łąkach.
mania
Ruch pojazdów ciężkich może ograniczać policja oraz inspekcja transportu drogowego, instytucje niezależne od gminy
mania
Która reklama Led? Te reklamy to faktycznie skaranie boskie i przede wszystkim one powinny zniknąć
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 20:45:27 |
IP/Host: 87.205.200.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 904 |
Mixiorek
Obecnie jest mydło i powidło poza tym, że każdy oczywiście deklaruje sortowanie bo tak jest taniej.
Mixiorek
Organizacją ruchu na drogach gminnych w tym wprowadzeniem zakazu poruszania się dla np: pojazdów >3,5t zarządza nasza gmina.
Re: Wieści z Targowiska 22 lis 2014 - 20:51:37 |
czaknoris
W budynkach wielorodzinnych mimo zadeklarowania segregacji nierzadko jest drożej niż wcześniej, kiedy segregacji mogło nawet nie być.
Organizacją ruchu na drogach gminnych zajmuje się starosta. Gmina oczywiście może wnioskować o zmiany.