AK
Od wczoraj nie zauważyłem dalszych zniszczeń.
A brama dziś zamknięta. Mieszkańcom Mirkowskiej 49 przekazano, że niby znalazł się właściciel. Słyszałem również, że teren został kupiony, a podobno pracownicy TP mieli powiedzieć, że centrala w budynku M 51 jest tylko do końca roku.
Nikt nie mógł kupić bloku - ostatnia uchwała o dzierżawieniu. Czy więc ktoś już wydzierżawił?
Czy rzeczywiście nastąpią przenosiny centrali telefonicznej z końcem roku?
Czy teren między blokami M 49 i M 51 należy do Gminy, czy do Metsy? Jakie prawo ma Gmina zamykać bramę?
Ps - słyszałem, że jeden samochód trawnikiem (parkiem) objechał bramę - tak jak przewidziałem.
Rada Miejska na ostatniej sesji 29.11 podjęła uchwałę o wynajmie pomieszczeń centrali telefonicznej na Mirkowskiej 51 do końca
2012, a zatem jeszcze przez cały kolejny rok. Podjęła też decyzję o niesprzedawaniu budynku. Jest firma zainteresowana jego dzierżawą: chce go wyremontować, zachowując historyczną bryłę i styl; oczywiście będzie to wymagało uzgodnień z Mazowieckim Wojew. Konserwatorem Zabytków, który będzie stale kontrolował przebieg prac. Cała reszta to są plotki. Pytanie, kto i po co je rozsiewa. Jesli zamknięcie bramy ma służyć zabezpieczeniu budynku przed dalszym szabrem, to informacje AK świadczą, że to rozwiązanie jest kompletnie nieskutecznie. Podsumowując, "something is rotten in the state of Zetgieka"
...
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-12-02 22:19 przez Tomasz Zymer.