mania
W stolicy tez jest plaga dzików, pojawiają sie na Bemowie, w Białołęce i mimo że to nie rezerwat (ani park) nikt do nich nie strzela.
mania
i zaraz zostało skomentowane przez naszego uczonego komentatora
harmattan
Rezerwat nie ma tu nic do rzeczy. Raczej trudno aby strzelano do dzików w terenie zabudowanym? , miejskim.
mania
i się rozmyło
Nie wiem co się komu i dlaczego rozmyło. Rózne ludzie problemy mają.
Moje , cytowane zdanie wynika z tego , że- "Odstrzał lub usypianie dzików na terenach miejskich nie są dopuszczalne ze względu na bezpieczeństwo mieszkańców." Dziennik Bałtycki.
Podobnie ma się historia z lasami miejskimi. Artykuł cyt. przez Tomka.
Na temat mozliwości ustawiania odławialni u nas, rozmawiałem z p.S.Kanabusem zaraz jak o tych odławialniach przeczytałem I co mi odpowiedział ?
Ano to , że u nas nie ma takiej możliwości , ponieważ nie mamy tzw. łowczego miejskiego , który o takich sprawach gdzie indziej decyduje.
Ile w tym prawdy ? Nie wiem. Myślę, że p.Kanabus jako mysliwy wie lepiej ode mnie. I tyle w temacie.
Odnośnie anonimowego pisma do RDOŚ . Myślę, że np. p. wiceburmistrz powinna teraz napisac sprostowanie , iż pismo to nie ma żadnego umocowania ze strony UMiG , ponieważ nikt z urzędu z takim nie występował. No chyba , że jednak występował , tylko nie ma odwagi się pod nim podpisać i RDOŚ takie pismo "sikiem falistym" potraktuje
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-12-11 09:32 przez harmattan.