Wysłane przez:
Tomasz Zymer
(---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
ola
zmiany na lepsze, czyli likwidacja
[quote=TZdotychczasowy status uzdrowiska nie ochronił Kcina przed przemysłem, wszak pod listem nt dróg/tirów podpisało sie ponad 30 przedsiębiorców/przemysłowców, legalnie działających
Pod listem podpisało się ponad 30 przedsiębiorców, ale list był tylko jeden, jednobrzmiący, zredagowany przez jedną i tę samą kancelarię prawniczą, a ja jako tłumacz i nauczyciel literatury mogę łatwo wskazać w tym liście kilka zwrotów, które dość jasno wskazują, że list wyszedł prawdopodobnie spod tej samej ręki, co wcześniejsze dokumenty dotyczące wyłączeń ze strefy C oraz działalności niektórych mirkowskich zakładów.
Gdybym ja był właścicielem firmy, do której tygodniowo dojeżdża kilkadziesiąt dużych samochodów i podsunięto by mi takiego "gotowca" starannie przygotowanego przez prawników, z informacją, że nic nie muszę robić, tylko podpis i pieczątka, a oni się już resztą zajmą - też pewnie bym podpisał - w końcu to niewygodnie występować o identyfikatory z tygodniowym wyprzedzeniem i na dodatek w takim układzie trudno ukryć faktyczne obroty firmy, a to dla wielu przedsiębiorćów w tym kraju bardzo istotna sprawa.
poprawiłam, bo nie było wiadome kto kogo cytuje
m
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-11-30 12:55 przez mania.