Tomasz Zymer
Za te ponad dwa miliony różnicy (przy podobnej powierzchni gmin) nasze lokalne "firmy odśnieżające" będą mogły sobie nareszcie dokupić kilka kolejnych "pojazdów o DMC powyżej 16 ton", które stanowiły tak istotny argument w wystąpieniach pani radnej ze Slomczyna (z Komisji Ochrony Środowiska) broniącej "lokalnego" biznesu. Śnieg stopnieje, woda wsiąknie powoli w wiślane mady, a gdzie wsiąkły miliony - ciekawe, czy dojdziemy. Mam zatem temat na kolejną interpelację: kto, jak i kiedy rozlicza firmy odśnieżające z wykonanych usług. Nie spodziewam się wiele po odpowiedzi, ale zobaczymy.
mania
Może warto by radni przyjrzeli się wydatkom ZGK, bo kasę dostają niemałą, a jeszcze Burmistrz dodał 100 tys zł, w związku z lęską śniegową.

1. Mieli odgarniać ale nie odgarniają WSZYSTKIEGO!
pomimo obowiązku odśnieżania bezpośrednio po opadach - "panowie z pługami" czekali kilka godzin na zgodę Jaśnie Pana.
2. nikt się nie zgłaszał, to ciekawe jak są ze swoich zadań rozliczani?" - bo niby z czego mają być rozliczani jak i tak nie odśnieżają?
3. Każdemu, kto takie "rewelacje" pisze pod dyktando burmistrza
4. Teraz tylko, żeby zobaczyć jak pamiętający II wojnę światową, walą twarzami w śnieg!
) to jedno wielkie LODOWISKO! Doskonale widać to na zdjęciu ulicy! żywy lód!

Maniu jak możesz to podziel się z nami informacjami dlaczego nie wolno solić a jak naprawdę nie wolno to ciekawe po co zamówili około 300 ton soli z antyzbrylaczem [www.przetargi.egospodarka.pl] .Piachu i mieszanki piachu z solą też powinni mieć pod dostatkiem około 200 ton [www.konstancin24.eu]
mania
ad. 4 Sama kilka razy ryłam kolanami, a raz twarzą na jezdni w strefie A (ostatnio wczoraj i na trzeźwo). Chodniki nie wszystkie odgarnięte lub ich nie ma. To był powód do rozmowy tel. z PEŁNOMOCNIKIEM ds. odśnieżania i trafiła mnie cholera, bo powiedział, że piachu nie sypią, bo jest za mało, a potem mi tłumaczył dlaczego solić nie można - choc o to nie pytałam.
sprawiedliwy
Maniu jak możesz to podziel się z nami informacjami dlaczego nie wolno solić a jak naprawdę nie wolno to ciekawe po co zamówili około 300 ton soli z antyzbrylaczem [www.przetargi.egospodarka.pl] .Piachu i mieszanki piachu z solą też powinni mieć pod dostatkiem około 200 ton [www.konstancin24.eu]
Artek_Bartek
Ulica (i chodniki!) Wierzejewskiego i Piasta (a pewnie nie są one w tym względzie odosobnione) to jedno wielkie LODOWISKO.]

Artek_Bartek
Ulica (i chodniki!) Wierzejewskiego i Piasta (a pewnie nie są one w tym względzie odosobnione) to jedno wielkie LODOWISKO! Doskonale widać to na zdjęciu ulicy! żywy lód!
Znowu pan Karaś czeka na telefon od naczelnego? burmistrz udaje że nie ma problemu czy jest głuchy na wołania mieszkańców chociażby z tego forum. Rozumiem Maniu ze burmistrz nie jest od wszystkiego tylko ma do pomocy ludzi ale skoro pan Karaś nie wywiązuje się z powierzonego mu zadania to niech go burmistrz zastąpi inną osobą a tak w takich sytuacjach ma sie wrazenie ze gospodaza brak i zabawa to nie my to oni trwa w najlepsze. Dziś od rana pada to mają wymówkę coby znowu nic nie robić w tym temacie.
daru
Dziś od rana pada to mają wymówkę coby znowu nic nie robić w tym temacie.
ano dziś widziałem takowe ustrojstwo jak jeździło po osiedlu na Literatów (jeden taki złośliwy komentował dlaczego akurat tam...)...była 8:15...i tak mi się właśnie zdawało, że to całkiem bez sensu bo ci co mieli do pracy pojechać to już pojechali po śliskim a jak przyjadą to piach przykryty będzie przez nową warstwę śniegu...
piaskarka jeździ. Po jaką cholerę sypie piach cenniejszy niż złoto, który pokryje zaraz śnieg i pług rozgarnie na boki?
obawiam się, że to pytanie jeszcze czas jakiś pozostanie bez odpowiedzi...chyba, że nastąpi nagła odwilż i będziemy jeździć po mokrym a nie lodzie...załamać się można...
co stało na przeszkodzie, aby doprowadzić tę drogę do stanu bezpiecznej używalności???
Artek_Bartek
a wszystkie inne wiejskie drogi, po których jechałem żadnej piaskarki nie widziały!
a zawsze mnie wkurza jak jadąc przez Okrzeszyn na Zawady przekraczam jakąś czarodziejską granicę, za którą droga już jest czarna!