Otóż UMiG nie zrobił nic, bo przecież dyrektorzy RZD stwierdzili, że wszystko jest ok.

Klaudiusz
A propos jeziora Goździe - kiedyś było miejsce latem oblężone przez plażowiczów, zimą łyżwiarzy. Od kilku lat ewentualni kąpiący się są przepędzani, w tym przez (sic!) policję, która m.in. moją znajomą, panią doktor nauk, przepędziła twierdząc że to na wniosek właściciela, czyli SGGW. Nikomu nie powiedziano, że to dla ich zdrowia...
Mania
(...) I jak to się ma do odpowiedzi z UMiGu, którą dostał sołtys Robert Bryzek?
Hesia-Mela
"że...... "trzeba mieć dowody", "panowie dyrektorzy byli u niej na rozmowie i zapewnili, że wszystko jest w porządku".....Poza szerokim uśmiechem i obroną RZD nie usłyszeliśmy już nic od pani burmistrz."
Jakich dowodów oczekuje p.v-ce burmistrz - czy mieszkańcy zostali ubezwłasnowolnieni? czy zdanie obywatela wobec zdania dyrektorów RZD ma mniejszą, a właściwie zerową wagę? Jeżeli dyrektorzy stwierdzili, że wszystko jest ok, to znaczy, że mieszkańcy kłamią? Czy zdanie przedstawiciela społeczności- sołtysa jest bez znaczenia wobec rangi wypowiedzi DYREKTORA?
AK
(...) Moim zdaniem obywatel sygnalizuje, Urząd sprawdza i kontroluje.

sprawiedliwy
To nie temat o osiągnięciach poprzednika obecnego stróża gminy! A tak na marginesie Pan Skowroński startował z PRS ,,prawo rodzina sprawiedliwość,, a nie z Pisu to zupełnie inna wyjątkowa partia!
Re: UZDROWISKO CZY GNOJOWISKO
robert
(...) byłem już prosić u panów ... (...)
Strategia gołębia czy jastrzębia ? Raczej - strażnicza. A że urzędnik poczuje się "zaatakowany", gdy "obywatelscy strażnicy prawa" zażądają przestrzegania prawa ? No cóz, mylenie asertywności z uległością czy agresją bywa niepokojąco powszechne 

Re:
robert
(...) relacje, forma uzależnienia ( brak pomocy ze strony UMiG) wskazują na pewne elementy chyba już nawet poddaństwa

Re:
Re:
Robert
(...) Pozwoliłem sobie zadzwonić do WIOŚ - poinformowałem, że właśnie lana jest gnojowica, jestem na miejscu, itd... i co usłyszałem: "to niech pan napisze, wszystko pan sobie może napisać"....