Re: Kandydat na burmistrza wstydzi sie swojej pracy w MO
Autor: Obserwator2 (IP zapamiętane)
Data: 15.11.2010 - 01:08:38
Podobno było tu moje nazwisko. Więc nie mogę się nie odnieść do tej informacji.
Zacznę jednak do faktu, że ja przepracowałem w milicji i w policji na terenie Konstancina dwadzieścia kilka lat i z tego powodu nie mam się za gorszego ani tez lepszego niż inni mieszkańcy. Taka robota. Przywarą moją jest to, że wiem o innych więcej niż inni.
A teraz odnośnie Pana Jańczuka. Jak mi jest wiadomo pracował on kilka lub kilkanaście miesięcy w milicji na przełomie 1978 i 1979r, nigdy nie ukrywał tego faktu.Nigdy nie byłem przełożonym Pana Jańczuka. Ot taka przygoda młodego człowieka. Kto z nas w młodości nie chciał być strażakiem, policjantem, wojskowym.
Czy to ma być plama na honorze?. Czy fakt, że chce się pomóc społeczeństwu, że się Go broni,i Mu pomaga ma być czymś złym?
W innym wątku odniosę się do kandydatów na burmistrza, do bezpieczeństwa, którego tak bardzo pragniemy, do porządku i czystości w naszym mieście.
I na koniec takie przemyślenie. Jak przykro czytać to forum, gdzie tyle nienawiści, wyciągania z przeszłości faktów i mitów, byle tylko komuś dowałić.
Prowadziłem rozmowy przedkampanijne z różnymi środowiskami i nie zapomnę jak jeden z rozmówców zaczął od opluwania jednego z kandydatów na burmistrza. Odmówiłem rozmowy metodą "hakową". Ale jak czytam, dla niektórych jest to forma uprawiania polityczki. Przykre to. Jednocześnie przestroga do Pani zary, oby się Pani nie sparzyła, bawiąc się ogniem.
Pozdrawiam
nadkomisarz w stanie spoczynku
Wojtek Miętusiewicz
Pozwolisz ,że mam swoje skojarzenia i przywołując ten cytat , nie chodzi mi o wybory 2010 roku a o wybory 2014 roku .
Pytanie, jaki masz cel wywołując temat, który wszyscy znają i który był przedmiotem oficjalnego oświadczenia kandydata. Zasiać wątpliwości? Czy chodzi Ci o sposób prowadzenia kampanii w 2010 roku? Może wyjaśnij.
[/quote]
babet
Autor: Obserwator2 (IP zapamiętane)
Data: 15.11.2010 - 01:08:38
(...) Jak przykro czytać to forum, gdzie tyle nienawiści, wyciągania z przeszłości faktów i mitów, byle tylko komuś dowalić (...)
Pozdrawiam
nadkomisarz w stanie spoczynku
Wojtek Miętusiewicz
mania
Ciekawe podsumowanie kadencji w Kurierze Południowym. Są też plany odnośnie ścieżek rowerowych i budowy zaplecza sportowo rekreacyjnego dla młodzieży i dorosłych:
[www.kurierpoludniowy.pl]
Dobrze kumasz ,Twój wpis dużo mówi o Twojej błyskotliwości .
Ola
wygląda to na samokrytykę babet , bo po cóż by innego przytaczała te słowa Wojtka ?
Artek_Bartek
plan podobnego obiektu w Skolimowie ("chcemy zagospodarować teren").
Generalnie...nawet jeśli założymy, że ten promocyjny artykuł powstał na zasadzie 'sam się pytam i sam odpowiadam' to...nie jest on propagandowym sukcesem...
Brak jakiejkolwiek chęci dyskusji o nierozwiązanych - mimo obietnic - problemach (w tym głównym zwanym 'asfalciarnia') co raz więcej ludzi razi...
Zobaczymy już niedługo jak to się wszystko skończy...
mania
Tak, pewnie się skończy i nastanie promowany przez gazetkę Nasze Miasto - Bogdan Karaś, wypróbowany na kilku stanowiskach i wtedy słońce zaświeci jaśniej ... i księżyc zawsze będzie w pełni, a śnieg nigdy nie będzie padał
mania
Kilka osób do mnie dzwoniło, ze nareszcie wiedzą kogo popiera Nasze Miasto...i tyle mam do dodania