mania
samiście się starali żeby skasować 700 to chyba dobrze ze jest mniej kursów
Ja jestem tylko jeden i nikt za mną nie stoi.
Owszem, pisałem tu wiele razy o tym, że należy skasować 700 i za te pieniądze zrobić linię o większej funkcjonalności, żeby skorzystać mogła większa liczba pasażerów-mieszkańców.
Czy dobrze, że jest mniej kursów obecnej 700? Dla gminnych finansów na pewno, bo mniejsza dopłata, ale kuriozalne jest w ogóle dalsze utrzymywanie linii podmiejskiej, która jeździ aż do centrum. Płacić trzeba coraz więcej (bo rośnie % udział gminy i cena wozokilometra), a funkcjonalność linii i punktualność kursowania pozostawiają wiele do życzenia.
Gorzej dla mieszkańców z okolic Piłsudskiego, Prusa, Długiej, bo im czas prezydentury HGW przynosi mniejszą liczbę połączeń (liniami podmiejskimi) do Warszawy.
mania
był tez postulat żeby autobusy jeździły tylko do Wilanowa, to dwa autobusy (742 i 725) jeżdżą - wiec o co biega?
Po pierwsze, to nie był mój postulat.
Po drugie, pewnie też był czyjś postulat, żeby 725 jeździło okrężną drogą.
O ile pierwotnie skrócenie trasy 725 do Wilanowa przełożyło się na lepszy rozkład dla tej linii, o tyle skrócenie 742 na pewno nie jest na rękę sporej grupie mieszkańców K-J i Góry Kalwarii, bo wbrew pozorom komunikacja na trasie Wilanów-Metro Wilanowska nie jest taka idealna i nie wszyscy przesiadają się w Wilanowie w autobusy miejskie kursujące Sobieskiego i Wiertniczą.
mania
Z Wilanowa jest dobre połączenie z miastem i z Wilanowską też.
Dobre, to pojęcie względne. Z miastem jest nawet niezłe, ale połączeniu Wilanów (cmentarz) - M.Wilanowska do dobrego jest bardzo daleko i wieloktronie szczegółowo uzasadniałem to na forum.
mania
Chcieliście Veturillo - w ub. roku się nie udało, teraz pewnie będzie - też źle
Przepraszam, kto chciał vetrurilo?
Wystarczy zajrzeć do wątku na ten temat. Jako pierwszy wyraziłem krytyczne zdanie na ten temat z uwagi na duże koszty. Koszty, które mają być jeszcze wyższe niż pierwotnie zakładano.
mania
- młodzi, a już stetryczeli ze wszystkiego niezadowoleni
Bez komentarza.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-01-24 20:50 przez czaknoris.