mania
Kilka dni temu wysłałam do Burmistrzów i Pzrew. RM - pomysły: Czaka, Szymciaka i głos poparcia Leki dla usprawnienia pracy naszych służb mundurowych i dostałam informację, że jest szykowany dokument pt. "Program poprawy bezpieczeństwa", w którym m.in. takie punkty: "Zwiększenie nadzoru nad operatywnością działania S.M. , Nawiązanie współpracy Straży Miejskiej z agencjami ochrony działającymi na terenia K.J. Rozszerzenie monitoringu kamerowego również poprzez instalację kamer jedynie nagrywajacych oraz prewencyjnych atrap."
oraz: "Celem jest, by powszechne i oparte na faktach było przeświadczenie, że żadna prośba o interwencję nie pozostaje bez stosownej i szybkiej reakcji."
W związku z tym jest zaawansowana sprawa rejestratora zgłoszeń oraz rozpatrywana zastosowania GPS w samochodach służbowych.
babet
Proszę jeszcze o patrole Straży Miejskiej nie w wygodnym samochodzie ,ale piesze i na dwóch rowerach ,które ma SM na stanie .Patrole piesze i rowerowe są zaznaczone w regulaminie SM.Nie widziałam nigdy patroli SM pieszych lub na rowerach ,jak też nie widzę SM w nowym radiowozie .Pod siedzibą na Sobieskiego jest tylko jeden stary pojazd granatowy.Gdzie jest drugi za 100 000 PLN ?Jakie zadania wykonuje ?
Kamery tak ,ale gdzie jast SM patrole piesze i na rowerach po Osiedlach,samochód nie wszedzie dojedzie /Maniu park i targ się nie liczy ,np.na targowisku SM ustawia parkujace samochody ,taraz nawet nia łazi po targu ,stoją straznicy na wysokosci Banku Zachodniego .Dziś ich nie było./. Tyle do SM ,ale gdzie jest policja ,tej nawet nie widać aby jezdziła radiowozem.
To może jakiś burmistrz z Mirkowa, bo tam mają tylko jedną kamerę
babet
Maniu park i targ się nie liczy ,np.na targowisku SM ustawia parkujace samochody ,taraz nawet nia łazi po targu ,stoją straznicy na wysokosci Banku Zachodniego .Dziś ich nie było.