Ja dodatkowo obstawiam znaczny wzrost zabudowy mieszkaniowej wzdłuż drogi łączącej nas z wawą i w rezultacie będziemy mieć puławską bis.
Kumos
Ja bym się tak nie cieszył. Jeżeli nie zmienili planów, to obwodnica z Ursynowa w kierunku Wysp Świderskich przebiegnie za Powsinem, gdzie nie będzie skrzyżowania bezkolizyjnego. Oznacza to, ze ruch z naszego kierunku będzie podporządkowany i nie będzie miał pierwszeństwa. I wyjazd z K-J znowu stanie się niemożliwy.
Ale to nie jest pytanie czy, tylko kiedy i jak szybko nastąpi ta zabudowa. Dlatego oprócz S2 tak ważna jest Nowokabacka na Kabaty.
awanturnik
Ja dodatkowo obstawiam znaczny wzrost zabudowy mieszkaniowej wzdłuż drogi łączącej nas z wawą i w rezultacie będziemy mieć puławską bis.
Kumos
Ja bym się tak nie cieszył. Jeżeli nie zmienili planów, to obwodnica z Ursynowa w kierunku Wysp Świderskich przebiegnie za Powsinem, gdzie nie będzie skrzyżowania bezkolizyjnego. Oznacza to, ze ruch z naszego kierunku będzie podporządkowany i nie będzie miał pierwszeństwa. I wyjazd z K-J znowu stanie się niemożliwy.
Mixiorek
Kumos
S2 będzie przecinać ul. Przyczółkową dokładnie przed Bricomanem od naszej strony i stacją RWE po lewo jadąc od Powsina. Skrzyżowanie będzie wyglądać dokładnie tak jak wygląda obecnie skrzyżowanie S2 z ul. Puławską. Oczywiście bez tej zawrotki i z działającym rondem pod estakadami itp.
Octavian
W zasadzie tak tyle, że na Puławskiej planowany jest dodatkowo tunel - zrobili nawet strop i chyba ściany szczelinowe ale ze względu na brak kasy na razie stanęli i nie wiadomo kiedy ruszą. Na Przyczółkowej tunelu ma nie być.
Kumos
bo wywoła w okolicy olbrzymie zmiany cywilizacyjne
Co prawda kojarzyło mi sie, że obwodnica ma iść nieco bardziej na południe od Bricomana i pałacu w Natolinie, ale Mixiorek ma rację, bo wyguglałem plan projektu. Co ciekawe jest na nim wiadukt, choć trąbiono jakiś czas temu, że nie ma na to szans.
PLAN
jaki tunel? przecież to co przerzucili nad Puławską to już jest autostrada tylko kończąca się inaczej...a rozwiązanie 'pod spodem' już jest rozwiązaniem docelowym tylko w tej chwili z inną organizacją ruchu (zjazd od strony Okęcia tylko w stronę Piaseczna itd. itp.)
na Puławskiej planowany jest dodatkowo tunel
myślę, że nie tylko nie uciekniemy od drogi, ale również od co raz silniejszej urbanizacji wszystkich terenów w okół...i to niezależnie, czy ta droga powstanie czy nie...
od drogi nie uciekniemy
ludzie by pewnie chcieli by S2 szła wiaduktem a 'nasza' droga od Konstancina....wiaduktem nad tym wiaduktem...no może ewentualnie jakimś tunelem ;) wielkiej różnicy dla mnie nie ma czy stanę w korku przy Bricomanie czy dopiero w Wilanowie...bo tamtego skrzyżowania na jakieś lewoskręty nie przerobią przez najbliższe 50 lat...
będzie wiadukt w ciągu S2 i nie słyszałem o innych rozwiązaniach
Artek_Bartek
jaki tunel? przecież to co przerzucili nad Puławską to już jest autostrada tylko kończąca się inaczej...a rozwiązanie 'pod spodem' już jest rozwiązaniem docelowym tylko w tej chwili z inną organizacją ruchu (zjazd od strony Okęcia tylko w stronę Piaseczna itd. itp.)
Artek_Bartek
ludzie by pewnie chcieli by S2 szła wiaduktem a 'nasza' droga od Konstancina....wiaduktem nad tym wiaduktem...no może ewentualnie jakimś tunelem ;) wielkiej różnicy dla mnie nie ma czy stanę w korku przy Bricomanie czy dopiero w Wilanowie...bo tamtego skrzyżowania na jakieś lewoskręty nie przerobią przez najbliższe 50 lat...
Artek_Bartek
w wannę na Puławskiej nie wierzę za nic...jeśli ktokolwiek tam cokolwiek zakopał (a wątpię bo z tego co widziałem to na pewno prace tam nigdy nie były nawet w części podobne do tych, które widziałem przy wannie w Alejach) to moglibyśmy już teraz rozpatrywać to w kategorii drogowych absurdów typu 'lata stojący wiadukt donikąd' albo nawet 'za niski tunel dla ciężarówek przy Zachodnim...
także...na Przyczółkowej też nie było powodów projektować nic innego niż rondo na poziomie 0 a nie wannę na poziomie -1...