rondo
Dlaczego nabór na stanowisko nowego Komendanta SM w naszej gmninie to skandal ? quote]
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-10-27 17:00 przez Janusz W.
Janusz W
zoli
A więc panie Wiaterek, proszę odpowiedzieć na wcześniej postawione przeze mnie pytania (ten wątek str.8).
Przypominam ich treść na wypadek, gdyby Pan nie mógł znaleźć:
"Czy przy wyborze Pańskiej osoby na stanowisko kierownicze takie sterowanie konkursem miało miejsce? Czy Pańscy kontrkandydaci mieli nierówne szanse? Oczekuję twierdzącej odpowiedzi, bo tylko ona może uzasadnić Pańskie wypociny!"
Pytania są proste nie wymagają, ani szczególnego polotu, ani nadzwyczajnej inteligencji.
Brak Pańskiej odpowiedzi na nie, mocno podważa Pańską wiarygodność, takie jest moje zdanie.
Pytanie proste - ale na Boga - pytanie to Pan kieruje do mnie ? Weź, zadaj je Panu Jańczukowi. To nie JA organizowałem nabór i nie JA dokonywałem wyboru. A tak na marginesie, burmistrz Jańczuk w styczniu zapewne dokonał słusznego wyboru co do osoby, niestety poza wyborem osoby nie zaakceptował po paru tygodniach jakiegokolwiek procesu zmian w samej SM, nawet utrudniając wprowadzanie korekt - mam nadzieję że to jest jasne i wystarczająco uzasadniające późniejszą moją decyzję.
Co ma moralność do wychowania ,nauczono mnie , że w Polsce nie mówimy po imieniu do kogo chcemy , to tyle . Do wiadomości moja moralność nie pozwala być mi obojętną np. na krzywdę ludzi i zwierząt i to tyle o moralności. Teraz do meritum to uważam, że wątek ten nie jest o tym jaka być powinna SM w Konstancunie-Jeziornie. Większość wpisów w tym watku jest atakiem na ewentualnego konkurenta w wyborach .SM jest w naszym mieście to każdy widzi ,jak każdy widzi jak działają inne wydziały w Urzędzie Miasta /wystarczy popatrzeć na posadzoną zieleń na Grapie ,gdzie większość usycha ,bo jak by mogło być inaczej skoro posadzono krzewy w piach i co chwila krzaki wysychają/. Powiem tak :jak pracuje szefostwo /Burmistrz i jego zastępcy -RM to żadna władza/ tak pracują podwładni . I trzeba by zreformować nie tylko SM ale cały zabetonowany UM w Konstanicinie-Jeziornie .
bartek
Boję się, babecie, twojej moralności, skoro mówienie do kogoś po imieniu jest niezgodne z przyzwoitością...
Janusz W
Dla mnie skandalem jest, że ogłasza się nabór w różnych urzędach na stanowiska urzędnicze w tym kierownicze, nie mając opracowanego Regulaminu tego naboru. Daje to potencjalnie ogromne możliwości tym, którzy by chcieli wpłynąć na wynik postępowania a to już jest niezgodne z ustawą o pracownikach samorządowych. Skoro jednym z etapów jest np. test wiedzy - to w jakim dokumencie np. w randze zarządzenia burmistrza, takie zasady wprowadzono? Gdzie określono ile ma być tych "etapów"? Skoro test ma odpowiedzieć na pytanie czy kandydat test ten zaliczył - to w jakim dokumencie określono minimalną liczbę punktów?]
Janusz W
ola
ależ Panie Januszu, czyżby nie doceniał Pan swojego udziału w przebiegu tego wątku ..?? hm ...
Doceniam, doceniam ... skromnością nie grzeszę ...
Janusz W
AK
o to jak Pan odpowiada, to i ja zapytam - dlaczego bloki M47, 49 i 51 nie były ujęte w przydzielaniu "swojego" strażnika (rejonizacja) mimo, że to część miasta?
Bloki M47, 49 i 51 zostały ujęte do realizacji w ramach korekty programu "strażnika rejonowego" min. po Pana zastrzeżeniach zgłaszanych na tym forum. Niestety, destrukcyjna polityka obecnego burmistrza spowodowała, że program jak i jego korekta powędrowały do kosza. Nie ma kto dziś realizować programu, bowiem od prawie 2 mcy straż miejska nie ma ani komendanta jak i zastępcy. Chciałbym również przypomnieć, ze program ten miał być pilotażem, po jego sprawdzeniu miał nim zostać objęty teren całej gminy. Często o tym mówiłem w wywiadach, zacytuję chociażby:
[www.kurierpoludniowy.pl]
rondo
Jesli tak, to kiedy posiadł Pan wiedzę na ten temat ? Po odejściu ze służby w Konstancinie-Jeziornie ?
nam jest chyba dość łątwo klepać w klawiaturkę...
Trzeba było krzyczeć, gdy pan był komendantem, zamiast siedzieć jak trusia, trząść się ze strachu przed Burmistrzem,