wydaje mi się, że mimo wszystko projekt samego chodnika/ścieżki jest mniej pracochłonny niż przebudowy drogi ze wszystkimi uzgodnieniami środowiskowymi...
Pierwszy etap - projekt,
zaprojektować całość tzn razem z drogą samochodową.
Projekt tylko chodnika i drogi rowerowej jest nie wiele mniej pracochłonny czy tańszy
Artek_Bartek
wydaje mi się, że mimo wszystko projekt samego chodnika/ścieżki jest mniej pracochłonny niż przebudowy drogi ze wszystkimi uzgodnieniami środowiskowymi...
Pierwszy etap - projekt,
zaprojektować całość tzn razem z drogą samochodową.
Projekt tylko chodnika i drogi rowerowej jest nie wiele mniej pracochłonny czy tańszy
a poza tym....jak to Mania mówi 'nasz człowiek w Powiecie' prezentował jakieś grube tomiszcze, które zdaje się takowym projektem było...kwestia ile wysiłku włożyć należy by tą wersję z szuflady zaktualizować...
a poza tym...kluczem jest jak się z tego 2039 przesunąć na nieco bliższą perspektywę...
wg mnie...siła blokady dróg zawsze będzie większa niż petycja....i ona bardziej lokalne władze wesprzeć może...o ile te będą zdeterminowane by walczyć...
mania
PS
1.Kcin reprezentuje od wielu, wielu lat Maria Mioduszewska, może nareszcie się do czegoś przyda
2. Wszystkim tym, którzy rwali sobie resztki piór z głów, że nasi radni przez pewien czas nie uzupełnili terminów dyżurów, niech spojrzą ilu radnych powiatowych pełni dyżury, proszę zajrzeć: [www.piaseczno.pl] ><
czaknoris
mania
PS
1.Kcin reprezentuje od wielu, wielu lat Maria Mioduszewska, może nareszcie się do czegoś przyda
2. Wszystkim tym, którzy rwali sobie resztki piór z głów, że nasi radni przez pewien czas nie uzupełnili terminów dyżurów, niech spojrzą ilu radnych powiatowych pełni dyżury, proszę zajrzeć: [www.piaseczno.pl] ><
Mnie interesują radni reprezentujący gminę i wcale mnie nie cieszy, że połowa z nich równa do dna i poniżej na metr mułu jak większość.
Piszesz o Marii Mioduszewskiej. A czemu nie zająkniesz się na temat Sebastiana Januszko z Twojej ulubionej Platformy Obywatelskiej?
mania
Mioduszewska jest w Radzie Powiatu 5. kadencję i żadnych efektów nie widać, choć przez kilka kadencji była nawet Przewodniczącą Rady
O Januszce wspomniałam, który po raz pierwszy jest Radnym Powiatowym - dodałam uwagę że jest mieszkańcem K-J.
mania
Myślę, że nie twój interes, która Partię popieram. Póki PiS nie dorwał się do koryta mam wybór, potem pewnie za poglądy będzie ekskomunika lub areszt.
mania
Widzę, że ty już na wszelki wypadek starasz się wkupić w łaski PiSu - tak na wszelki wypadek, bo jak pamiętam akcje Ziobro & Kamiński, kij sie na każdego znajdzie
ola
no ale przecież radni pp. Mioduszewska & Januszko nie wybrali się nawzajem, bo nawet 2 głosy, to chyba za mało ... Więc kto i dlaczego ich wybiera na już 5-tą kadencję ??
Klip z targu - super, duet Magda & Michał jak z innego świata w porównaniu z duetem w/w radnych
Tomasz Zymer
Rozumiem, że pytanie brzmi, dlaczego ludzie aktywni i skuteczni nie pchają się do rad gminy i powiatu? (..).
ola
Michał Wisniewski & Co dadzą radę - a burmistrz co ? Odpali im jakąś część swojego wynagrodzenia, tę za "innowacyjność, podejmowanie wyzwań, organizowanie lokalnej społeczności wokół ważnych dla niej celów" ?
Tomasz Zymer
Można się tym zająć na dwa fronty. Poprosić kogoś z radnych "platformianych" z naszej gminy (Mariusz Kucicki?), żeby "obrobił" radnych sejmiku z PO, zaczynając od kontaktu z Rakowskim, a równolegle poprosić p. radnego S. Muszyńskiego z powiatu, żeby przygotował radnych z PiS do omówienia tematu (wysłał list, spotkał się, etc.) Nie mam chwilowo pomysłu na towarzystwo z PSL, ale są w końcu w koalicji.
Właściwie można by uderzyć bezpośrednio do przewodniczącego RM z naszej gminy, żeby skontaktował się z Rakowskim i spółką, bo oni mają wspólne interesy i dobry kontakt. Jest prawdopodobne, że w tej konkretnej sprawie pan Przewodniczący będzie chętny współpracować. Można to pokazać jako jego oficjalną interwencję na rzecz gminy.
SergiuszMuszynski
Tomasz Zymer
Można się tym zająć na dwa fronty. Poprosić kogoś z radnych "platformianych" z naszej gminy (Mariusz Kucicki?), żeby "obrobił" radnych sejmiku z PO, zaczynając od kontaktu z Rakowskim, a równolegle poprosić p. radnego S. Muszyńskiego z powiatu, żeby przygotował radnych z PiS do omówienia tematu (wysłał list, spotkał się, etc.) Nie mam chwilowo pomysłu na towarzystwo z PSL, ale są w końcu w koalicji.
Właściwie można by uderzyć bezpośrednio do przewodniczącego RM z naszej gminy, żeby skontaktował się z Rakowskim i spółką, bo oni mają wspólne interesy i dobry kontakt. Jest prawdopodobne, że w tej konkretnej sprawie pan Przewodniczący będzie chętny współpracować. Można to pokazać jako jego oficjalną interwencję na rzecz gminy.
Ze swojej strony mogę zadeklarować skontaktowanie się z radnymi sejmiku mazowieckiego z PiS, w szczególności z tymi z naszego okręgu, z prośbą o wsparcie. Warto jednak pamiętać, że PiS w sejmiku jest w opozycji, a ostateczne decyzje podejmuje koalicja PO-PSL.