taką zakładkę znalazłam na stronce Piaseczna, ponieważ nasza kcińska strona ujmuje problem "po łebkach" pozwalam sobie podać do niej
(piaseczyńskiej) link: [
piaseczno.eu]
Można sobie z tej stronki pobrać broszurkę i.... nieźle się przestraszyć, ale czy to dotrze do trucicieli? >
<
Na piaseczyńskiej stronce przeczytamy m.in. o wpływie transportu samochodowego i porady co zrobić żeby mniej zużywać paliwa, a także apel, by nie jechać samochodem jeśli odległość mniejsza niż 7 km i to chyba będzie pudło, bo wystarczy popatrzeć w dni świąteczne w okolicy kościołów... Rozumiem, że osoby chore mające problemy z chodzeniem, ale z eleganckich fur wysypują się piękni młodzi ludzie z gromadką dzieci, a byłoby zdrowiej przespacerować się, czyż nie?
a także o tym, że
korzystanie z węgla wysokokalorycznego (o wysokiej wartości opałowej) – to nie tylko bardziej ekologiczne, ale także tańsze. Należy unikać palenia węglem najniższej jakości – miałem, mułem, flotem lub pyłem.
Choć węgiel wysokokaloryczny jest droższy, to daje więcej ciepła i w efekcie zużyjemy go znacznie mniej niż miału czy flotu
Podana jest również informacja o wysokości dofinansowania na wymianę poszczególnych źródeł energii oraz ile kasy przeznacza gmina Piaseczno na to przedsięwzięcie
Wczoraj podawałam link do info na stronce Otwocka - też sporo można się dowiedzieć, a u nas żenujący artykulik z którego nic nie wynika, wydz. RiOŚ znowu śpi
proszę zobaczyć i porównać: [
www.konstancinjeziorna.pl]
- może radni, może urzędnicy porównają i pójdą po rozum do głowy