Tomasz Zymer
Dziś członkowie Komisji Ładu przegłosowali następujące fundusze na projekty ważnych obiektów w mieście:
1) Na projekt adaptacji budynku przy ul. Piłsudskiego 42 na Muzeum Konstancina oraz Pałac Ślubów i Centrum Informacji Turystycznej oraz biuro społecznego konserwatora zabytków, wraz z "programem funkcjonalno-użytkowym" budynku - sumę 45 tysięcy zł
2) Na projekt szaletu miejskiego przy ul. Kraszewskiego wraz z uzgodnieniami - sumę 50 tysięcy zł
Jak wyjaśnił p. wiceburmistrz Ryszard Machałek, szalet miejski to poważna sprawa. Trzeba zaprojektować część damską, męską, dla niepełnosprawnych, a nawet - wentylację. Jak widać, projekt szaletu wg projektu budżetu gminy ma kosztować więcej, niż projekt nowoczesnego muzeum z centrum IT. Oczywiście p. Machałek podkreślił, że wszystko zależy od wyników przetargu.
Ten projekt szaletu za 50.000,00zl. to jakiś ponury żart ? A kolejny żart to fakt , że radni to przegłosowali ? Którzy byli za ?
Projekt szaletu za 1/3 ceny fotoradaru !!! To pewnie i dochody z tego szaletu są przewidziane ? I to raczej niemałe.
Dla kogo w takim razie są te marmurowe kible w podziemiach amfiteatru ? Przeciez artystom nie potrzeba aż tyle stanowisk do siusiania czy tam czego innego !!
Dla mnie sprawa jest generalnie smierdząca. Szczególnie, że mam w pamięci chęć remontowania ogrodzenia wokół ratusza za kwote ok. 100.000,00 zł.
Chyba Obserwator 2 wspominał tu coś o potencjalnej możliwości robienia "wałków" przez kogoś w Urzędzie. Czy to są właśnie te wałki ? I radni do nich swe łapki dokładaja ?
Tomasz Zymer
Zapraszam chociaż na Komisję Budżetu w przyszłym tygodniu.
Nawołuje do mieszkanców p.radny. A ja zaczynam mieć poważne watpliwości. A niby po co mamy tam chodzić kiedy wnioski mieszkańców , prawidłowo złożone , praktycznie jednogłośnie , pozytywnie opiniowane przez komisje , nastepnie sa nie uwzględniane przez p.burmistrza ? Patrz sprawa zakupu fotoradaru.
Mamy przyjść dla samego przyjścia a władze i tak sobie później zrobią tak jakim pasuje ? Nie uwzględniając głosu naszych przedstawicieli ? Czyli Waszych Państwo radni.
Musze przyznać, że rozumiem nawoływanie radnego , ale ono jest takie trochę jak wołanie na puszczy.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-12-08 07:51 przez harmattan.