Re: ZGK 05 lip 2014 - 08:58:19 |
IP/Host: 37.248.113.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 3747 |
Tomasz Zymer
Forum konstancin.com to nie jest miejsce na zażalenia pod adresem ZGK. Podaję adresy do Burmistrza i odpowiedzialnych urzędników[/b]: kazimierz.janczuk@konstancinjeziorna.pl; Ksawery.Gut@konstancinjeziorna.pl (Wydział Gospodarki Komunalnej), sekretariat@zgk-konstancin.pl.
Do prasy lokalnej[/b]: Nad Wisłą - Robert Korczak <robert83korczak@tlen.pl>, Nasze Miasto - Grażyna Matusik-Tomaszewska <listy@naszemiasto-fmk.pl>.
Tomasz Zymer
Będzie o tym mowa w artykule w najbliższym numerze "Naszego Miasta".
Re: ZGK 10 lip 2014 - 19:54:57 |
IP/Host: 37.7.74.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 3747 |
Re: ZGK 10 lip 2014 - 20:17:53 |
Moderator IP/Host: Moderator Zarejestrowany: 13 lat temu Posty: 9031 |
Tomasz Zymer
Ja Ci w każdym razie odpowiem jako radny pisujący sporo w sieci: mamy trzy tytuły prasowe o szerokim zasięgu w naszej gminie. Tym trzecim jest Kurier Południowy. Pominąłem go w moim poście, bo po ostatnich ich publikacjach (m.in. na temat Pułaskiego 4) mam wrażenie (być może mylne), że zbytnio im zależy na corocznym zamówieniu z naszego Urzędu, by ośmielić się zabierać głos w sprawach mieszkańców. Ale może się mylę.
Re: ZGK 10 lip 2014 - 21:29:05 |
IP/Host: 37.7.74.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 3747 |
mania
Należy rozumieć, że jeśli Kurier Południowy podał swoje obserwacje niezgodne z oczekiwaniami radnego Zymera, to go wyeliminować. Niech pisze to co uważa redaktor (przepraszam radny) Zymer, a nie swoje widzi mi się.
mania
Ja podaję na forum linki do wszystkich lokalnych czasopism, które znam - niezależnie czy pasuje mi treść czy nie. Czytelnicy sami mają olej w głowie i ocenią - czy warto gazetę przeczytać, czy podpalić nią drewno w kominku
Tomasz Zymer
Guciak - kim Ty właściwie chcesz być? Specjalistą i urzędnikiem wysokiego szczebla w UMiG, rzecznikiem silnego ugrupowania wyborczego, czy ujadaczem forumowym? Zdecyduje się może, bo wizerunek jednego może mocno zaszkodzić pozostałym.
Tomasz Zymer
Może Ty Guciak będziesz w stanie zmienić ten stan rzeczy.
guciak
Tomasz Zymer
Może Ty Guciak będziesz w stanie zmienić ten stan rzeczy.
a owszem w przyszłym tygodniu żywopłoty będą przycięte, ja osobiście każdego zakamarka gminy nie muszę znać, wystarczyło napisać mi maila, zadzwonić, lub zgłosić problem za pomocą mapy której działanie i skuteczność publicznie chwaliłeś na ostatniej sesji Rady Miejskiej.
Czasem wystarczy zachowywać się normalnie a nie ujadać na forum, no chyba że bez codziennego ulania żółci trudno żyć.
Anonimowy użytkownik
Re: ZGK12 lip 2014 - 09:42:13 |
IP/Host: 78.8.89.--- |
zadziwiająca szczerość ,kierownik odpowiedzialny za podpisywanie umów i różnych zleceń na roboty nie musi znać "zakamarka gminy" ,gdzie te roboty maja być wykonane no i jak je wykonano .Fajna robota tz.: to nie ja ,co źle , to oni
guciak
ja osobiście każdego zakamarka gminy nie muszę znać,
Re: ZGK 12 lip 2014 - 14:34:14 |
Mirkowska 51 a narzędzia do komunikacji z UMiG 12 lip 2014 - 20:31:38 |
IP/Host: 46.215.7.--- Zarejestrowany: 8 lat temu Posty: 3747 |
guciak
Moje życie, moje wybory, moje błędy, moje lekcje, NIE TWÓJ BIZNES !!!
moje skromne 74 wpisy w porównaniu z 3,2 tys. Twoich, to daje mi do myślenia, kto kim jest na tym forum
guciak
a owszem w przyszłym tygodniu żywopłoty będą przycięte, ja osobiście każdego zakamarka gminy nie muszę znać, wystarczyło napisać mi maila, zadzwonić, lub zgłosić problem za pomocą mapy której działanie i skuteczność publicznie chwaliłeś na ostatniej sesji Rady Miejskiej.
Czasem wystarczy zachowywać się normalnie a nie ujadać na forum, no chyba że bez codziennego ulania żółci trudno żyć.
Re: Mirkowska 51 a narzędzia do komunikacji z UMiG 12 lip 2014 - 21:43:57 |
IP/Host: 46.205.210.--- Zarejestrowany: 9 lat temu Posty: 3091 |
Re: Mirkowska 51 a narzędzia do komunikacji z UMiG 16 lip 2014 - 12:09:37 |
rondo
Istota tkwi w tym, że z jednej strony mamy błyskawicznie postępującą dewastację jednego z najbardziej charakterystycznych dla krajobrazu Mirkowa , historycznego, wpisanego do gminnego rejestru zabytków budynku a z drugiej strony kwiatki i krzaczki śliczne we wsi.
Czy znów priorytety nie stoją na głowie ?
Podana kwota to tylko koszt zakupu roślin. Dochodzi do tego pewnie koszt prac związanych z nasadzeniami. Wniosek opiewał na łączna kwotę 3221,00 zł. i mialo to służyć , tu cytuję
"poprawie estetyki wsi Slomczyn, zakup roślin i materiałów niezbędnych do ich posadzenia".
We wniosku nie była wskazana lokalizacja tych nasadzeń.
ja tylko nieśmiało przypomnę, że jesteśmy miasto-gminą...a na wsiach nie tylko kwiatki sadzą sami mieszkańcy i ozdób brak ale ostatnio na placach zabaw trawa jest koszona po monitach i to dopiero jak sięgnie pasa....osoby dorosłej...
Re: ZGK 16 lip 2014 - 18:23:34 |
IP/Host: 178.181.130.--- Zarejestrowany: 14 lat temu Posty: 696 |
Anonimowy użytkownik
Re: ZGK16 lip 2014 - 19:42:14 |
IP/Host: 78.8.89.--- |
babet
powiedział mario ,jednym słowem" kampania wyborcza czas start "
odkąd Pan Ksawery Gut został sołtysem i moje prywatne zdanie jest takie, że to zdecydowanie lepszy Sołtys od poprzedniczki