ja nawet byłem niedawno na poświęconej sprawie Komisji BOKiS
była tam też mowa o nawierzchni, z której powinny być robione ścieżki..
tymczasem ogłoszono przetarg
na budowę ciągu pieszo-jezdnego od ulicy Elektrycznej do Parku Zdrojowego [
bip.konstancinjeziorna.pl]
Dokumentacja projektowa zakłada m.in."ułożenie warstwy ścieralnej z kostki betonowej (szara)" w konstrukcji nawierzchni doprecyzowano, że ma to być kostka bezfrezowa.... pytanie podstawowe - dlaczego nie będzie to ścieżka asfaltowa? projektant nie pisze o żadnych ograniczeniach w tym względzie...prawdopodobnie dlatego, ze takowych być nie może skoro na wałach wiślanych są ścieżki asfaltowe....
w załącznikach wymieniony został Burmistrz naszego miasta jako ten, który wszystkie konsultacje przeprowadził.... załamać się można :-(
zwłaszcza, że po kilku latach dyskusji mówimy o budowie ścieżki ok. 300 m... gdzie jest ścieżka od mostu przy tężni po wale do mostu przy Starej Papierni?
odnośnie tych 300 m....
w ramach budżetu partycypacyjnego Wilanowa budowana będzie (projekt wygrał) w przyszłym roku ścieżka od ulicy Przekornej wzdłuż Drewny w stronę Konstancina
[
app.twojbudzet.um.warszawa.pl]
długość...270 metrów (autor wniosku ograniczyć musiał długość ze względu na maksymalną wartość zadania)....do granicy Warszawy jest ok. 1-1,2 km....a jeszcze zostanie ten kawałek po stronie Konstancina....
ciekawy jestem, czy włodarze Wilanowa i Konstancina będą czekać kolejne lata by jednak jakoś uznać, że społecznie temat jest istotny a pokazywanie się przed kamerami na wciąż nieistniejącej a wiecznie obiecywanej ścieżce przed wyborami naraża ich już jedynie na śmieszność...