Ale jakbyś był radnym to byś odebrał i miał maila urzędowego ;)
Ja nie odbieram od UMiG laptopa a maila mam
rondo
[
Mario
* laptopy do odbioru - radni mogą odbierać od poniedziałku 12.01. (...) mam nadzieje że i mail wreszcie.
Ja nie odbieram od UMiG laptopa a maila mam
rondo
mania
Nie każdy ma kasy jak lodu, może np. składa grosz do grosza żeby spłacić kredyt za mieszkanie i nie stać go na laptopa. Dobrze że UMiG udostępnia.
Trzeba mieć kasy jak lodu aby mieć adres mail ?!?!? A ten kredyt na mieszkanie to zapewne dostala osoba bezrobotna, utrzymująca się z zasiłku
rondo
Mario
* laptopy do odbioru - radni mogą odbierać od poniedziałku 12.01. (...) mam nadzieje że i mail wreszcie.
Informuję, że maile na domenie urzędu radni będą mieli za około dwa tygodnie. Jest to, jak powiedział mi dziś Pan Michał Zapaśnik kwestia zmian w systemie informatycznym, gdyż pierwszy raz na domenie będą miały konta osoby spoza urzędu, a to wymusza zmiany w całości systemu.
W kwestii zasad na jakich otrzymałem dziś laptopa.
Każdy radny przy odbiorze podpisuje umowę użyczenia laptopa na czas kadencji i protokół odbioru sprzętu. Umowa standardowa, zawierająca obowiązki użytkującego m.in. zakaz instalowania oprogramowania nielegalnego, zakaz posiadania treści z nielegalnego źródła na komputerze, obowiązek dbania o niego itp. Otrzymuje też login i hasło do laptopa.
Może źle się wyraziłem- określenie zmiany w systemie informatycznym Umigu byłoby zgrabniejsze.Nie czepiajmy się myślę.
Tomasz Zymer
To rzeczywiście wymusza drastyczne "zmiany w całości systemu".
Tomasz Zymer
Czy laptopy radnych są wyposażone w podstawową wersję oprogramowania Microsoft Office? Czy mają wykupiony program antywirusowy? Pozdrawiam - TZ
Mario
Jest antywirus i Libre Office. W mojej opinii wystarczający.
Mixiorek
Mario
Jest antywirus i Libre Office. W mojej opinii wystarczający.
A czytnik dokumentów .pdf? System pewnie windows?
Mario
Pewnie tutaj zaraz pojawią się wpisy, które będą negować takie zapytania o rodzaj oprogramowania na kompie radnego, ale wg mnie są to o tyle istotne informacje, że pokazują, że narzędzie jest przygotowane dobrze do pracy radnego, którego praca polega przecież w większości czasu na pisaniu wniosków, analizowaniu dokumentów, korespondencji itp.
Ogólnie wiadomym jest, że potrzebne są właściwe zabezpieczenia i nikt rozsądny nie daje dostępu z zewnątrz bez ich zastosowania...
Informuję, że maile na domenie urzędu radni będą mieli za około dwa tygodnie. Jest to, jak powiedział mi dziś Pan Michał Zapaśnik kwestia zmian w systemie informatycznym, gdyż pierwszy raz na domenie będą miały konta osoby spoza urzędu, a to wymusza zmiany w całości systemu.