Wysłane przez:
Tomasz Zymer
(---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 06 gru 2012 - 12:24:49
Budżet OPS, który tu wkleiłem, dostaliśmy jako plik pdf. Część liczbowa była możliwa do prostego skopiowania, a z części opisowej ręcznie przepisałem najważniejsze komentarze. W postaci takich plików pdf dostaliśmy 20 października budżety WSZYSTKICH jednostek gminnych. Nie dostaliśmy natomiast niestety do ręki budżetów poszczególnych wydziałów UMiG.
Wysłane przez:
Tomasz Zymer
(---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 06 gru 2012 - 13:06:26
Do wyników audytu na pewno może mieć wgląd Komisja Rewizyjna, jeśli wpłynie skarga na pracę burmistrza w związku z opisywanym tu problemem. Nie może to być skarga na pracę kierownika OPS, bo wtedy musiałby się nią zająć Burmistrz jako przełożony. Skargę należy skierować do Rady Miejskiej z zaznaczeniem, że jest to skarga na burmistrza, wyjaśnieniem powodów (np. brak informacji publicznej w czasie ustawowym, lub zdaniem Państwa niewystarczajacy nadzór nad pracą podległej jednostki - proszę to przemyśleć). Ważne jest, by powody wymienione w skardze nie były wcześniej przedmiotem wyjaśnień, których już raz Państwu udzielono (to może spowodować oddalenie skargi). Wyraźny nagłówek "Skarga na działanie burmistrza gminy w zakresie...", jasno wymienione powody. Rada skieruje skargę do Komisji Rewizyjnej, której prerogatywy z zakresie dostępu do dokumentów (w ramach zadań Komisji) są znacznie szersze, niż pozostałych radnych.
Jak to jest zasadna??? To z moich podatków mają być opłacane sprawy Sądowe Kierownika OPS bo ktoś go oskarżył o pomówienie??? To jak rozumiem jest prywatna sprawa Kierownika?!
No przepraszam a z czyich pieniędzy???? Z jakiego tytułu to ma być opłacane z budżetu Gminy???? A jak ja kiedyś będę miał sprawę w sądzie to też mogę się zwrócić z wnioskiem o opłacenie moich prawników do UMiG? Moim zdaniem to już jest przegięcie.
Jestem w szoku!!! Chyba Burmistrz nie zgodził by się na opłacanie prawników za prywatne sprawy sądowe Kierownika OPS ? No niedługo to już w budżecie będzie można kosmetyczkę ująć! Co się dzieje w tym kraju?
Jak to nie zgodnie z ustawą? Przecież chyba jakieś przepisy jeszcze obowiązują??? To w ogóle tu już samowolka Panuje? Ja tam idę 10 grudnia na blokadę bo już ręce mi opadły. Może dlatego Komisja nie zaopiniowała Budżetu? Mieszkańcu odsłuchałes już może nagrania z Komisji?