Burmistrz Sz.P. Kazimierz Jańczuk razem z Burmistrzem Wilanowa Sz.P. Ludwikiem Rakowskim fotografowali się w krzakach obok Przyczółkowej i obiecywali, że ścieżka powstanie do końca 2015 roku.
Niezależnie od tego, że to foto było tuż przed wyborami 2014 to...wiarygodność nie tylko włodarza sąsiedniej gminy jest mocno nadwątlona...
zwlaszcza, że
nic w polityce rowerowej tego miasta się nie zmienia nad czym ja osobiście mocno ubolewam!
a Pełnomocnik Rowerowy Ratusza w Wwie potwierdził mi, że niestety inwestycja została przesunięta...
pierwotnie padło stwierdzenie "po otwarciu Nowokabackiej skrzyżowanie z Przekorną zostanie odciążone. Obecnie wprowadzenie sygnalizacji dla drogi serwisowej byłoby bardzo trudne, bo praktycznie zablokowałoby wyjazd z Przekornej". Pozwoliłem sobie wyrazić zdanie odrębne z gatunku "co ma piernik do wiatraka" (zarówno plany Nowokabackiej jak i kształt skrzyżowania Przekornej/Drewny były znane w momencie składania obietnic przed kamerami).
Później wskazana była Rada Warszawy jako ta, która nie przyznała 6 mln PLN na 'krótki odcinek' oraz fakt, że wykonana koncepcja wśród 'szeregu trudności' wskazała nie tylko koszt, ale i problem z własnością gruntów...
Mam nadzieję, że nasze władze wykażą się determinacją (istnieje takie słowo w języku polskim jako alternatywa językowa dla wyrażenia 'nie da się') i doprowadzą choćby do realizacji odcinka po jednej stronie od cmentarza w Powsinie do Konstancina do początku ścieżki vis a vis PSE...to na pewno nie będzie koszt milionów...
Panie Burmistrzu! Do dzieła!
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-11-19 14:19 przez Artek_Bartek.