mania
SergiuszMuszynski
Bartek
Skoro tak twierdzą eksperci, to czemu czwarte czy piąte wybory kończy się na przejeździe burmistrza i kandydatów w towarzystwie prasy?
pewnie dlatego, że nie ma woli politycznej.
i słusznie, bo byłby to kolejny niewypał dobrej zmiany
Jeszcze raz zapytam skÄ…d kasa i po co komu taki transport?
przypominam najważniejsze mankamenty
* linia kolejowa, którą obecnie wozi się węgiel do elektrociepłowni nie nadaje się dla szynobusu. Trzeba by poprowadzić drugie tory obok - kupa kasy
* trzeba wybudować perony j.w.
* przejazd do Dw. Zach - biorąc pod uwagę zatrzymywanie się na przystankach - trwałby ok. 1,5 godz (o ile pamiętam podróż testowa - ciurkiem - trwała 45 min)
Przedstawiciele gminy rozmawiali na początku kadencji z zarządem kolei, dlatego zabrakło im "woli politycznej"i chwała im za to, bo nie można trwonić kasy.
Znacznie ciekawszy był inny projekt (sprawdzający się w wielu miejscach na świecie) - kolejka linowa z Kabat do Kcina
SM
W kwestii prędkości pociągu (30-40 km/h), uznałem to o czym Pani pisze za ważną wątpliwość i zapytałem o to na spotkaniu. Uzyskałem odpowiedź, że jest możliwa modernizacja pozwalająca na zdecydowane zwiększenie prędkości pociągu. O szczegóły, tj. na czym ta modernizacja dokładniej miałaby polegać, nie było już czasu zapytać, ponieważ było to spotkanie na temat inwestycji w całej aglomeracji warszawskiej, nie tylko u nas. Myślę, że przedstawiciele PKP PLK nie mają powodu by nas wprowadzać w błąd, a przecież są specjalistami w tym temacie. Zorganizowanie tego spotkania i omówienie krótko możliwych inwestycji kolejowych w aglomeracji warszawskiej było tylko ich gestem dobrej woli, ponieważ kolejne inwestycje na wniosek samorządów to dla nich tylko koszt, a ich specjaliści przecież nie kandydują w żadnych wyborach
SergiuszMuszynski
Odpuszczę dyskusję, bo wszystko co miałem do powiedzenia, już napisałem, na dodatek zastrzegalem że sprawa wymaga jeszcze głębszej analizy. Nie rozumiem tylko dlaczego w dyskusji o czymkolwiek zawsze wtraca Pani swoją chorobliwą nienawiść do PiSu. To nosi poważne znamiona jakiegoś rodzaju fiksacji, która chyba powinien zająć się psycholog.

SergiuszMuszynski
W kwestii prędkości pociągu (30-40 km/h), uznałem to o czym Pani pisze za ważną wątpliwość i zapytałem o to na spotkaniu. Uzyskałem odpowiedź, że jest możliwa modernizacja pozwalająca na zdecydowane zwiększenie prędkości pociągu. O szczegóły, tj. na czym ta modernizacja dokładniej miałaby polegać, nie było już czasu zapytać, ponieważ było to spotkanie na temat inwestycji w całej aglomeracji warszawskiej, nie tylko u nas. Myślę, że przedstawiciele PKP PLK nie mają powodu by nas wprowadzać w błąd, a przecież są specjalistami w tym temacie. Zorganizowanie tego spotkania i omówienie krótko możliwych inwestycji kolejowych w aglomeracji warszawskiej było tylko ich gestem dobrej woli, ponieważ kolejne inwestycje na wniosek samorządów to dla nich tylko koszt, a ich specjaliści przecież nie kandydują w żadnych wyborach.
daramis
Jak ktoś z powiatu chce wydać takie pieniądze na transport szynowy - to niech sprawdzi tramwaje do Piaseczna, oraz jak najbliżej Konstancina ( do samego Konstancina też w najbliższych dekadach nie będzie uzasadnienia ekonomicznego).

Czy Ktoś może nam pomóc w kwestii monitowania niepowodzeń prac naprawczych przez wydział Starostwa Powiatowego?Do jakiej jednostki, placówki lub osoby my mieszkańcy możemy pisać reklamacje, jeśli odpowiedzialny za pracę wydziału jest członek zarządu Starostwa Powiatowego p.Ksawery Gut?