zoli
"Sergiusz Muszyński
12 godz. temu
Tak jak obiecałem, informuję -
decyzją wyborców z okręgu nr 4 (Konstancin-Jeziorna) zostałem wybrany radnym powiatu piaseczyńskiego nadchodzącej kadencji . Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy oddali na mnie swój głos!"
[
pl-pl.facebook.com]
"decyzją wyborców z okręgu nr 4 (Konstancin-Jeziorna) zostałem wybrany radnym powiatu piaseczyńskiego nadchodzącej kadencji"
Taką informację Sergiusz Muszyński zamieścił na Facebooku!!!>
<
Proszę pana Sergiusza Muszyńskiego o wyjaśnienie, co go upoważniło do rozpowszechniania,
takiej według mnie,
nieprawdziwej informacji.
Sprostuję - chodziło mi o to, że w wyborach do rady powiatu gmina K-J jest okręgiem nr 4.
Wyglada to w ten sposób, o ile dobrze pamietam:
Okręg 1 - Piaseczno-miasto
Okręg 2 - Piaseczno-wieś
Okręg 3 - gmina Góra Kalwaria
Okręg 4 - gmina Konstancin-Jeziorna
Okręg 5 - gmina Lesznowola
Okręg 6 - gminy Prażmów i Tarczyn
O okręgi w tym znaczeniu tego słowa mi chodziło
.
Jesli chodzi o moje miejsce zamieszkania - kandydowałem do rady powiatu, a nie do rady miejskiej. Powiat jest odrębna struktura samorządu, to tak jakby krytykować mieszkanca ul. Chylickiej w K-J ze kandydował do rady miejskiej z okregu, ktory nie obejmuje ulicy Chylickiej. Moga mi Panstwo wierzyć, że bede cieżko pracował w radzie powiatu dla całego powiatu, ale przede wszystkim dla mieszkancow gminy K-J, ktorej mieszkańcy mnie wybrali. Mam nadzieje, ze chociaż troche udowodniłem to kampania wyborcza - wydaje mi sie, ze spośród kandydatów do powiatu z K-J zorganizowałem najwieksza kampanie - wydrukowałem 10.000 gazetek o sobie i moim programie, codziennie byłem w terenie i rozmawiałem z mieszkańcami. Postawiłem na kampanie bezpośrednia i spotkałem sie z samymi pozytywnymi reakcjami. Prosze mi wierzyć, ze jest we mnie bardzo duzo zapału do pracy.