Przykra jest ta nagonka na radnego B.Komosę.
W wielu przypadkach mozna mu postawić zarzut specyficznego podchodzenia do obowiązków radnego. Można mu wypominać wszystko co tam komu do głowy przyjdzie.
Język p.Bogusław ma często niewyparzony.
Ale stwierdzam ponad wszelką watpliwość ! To jeden z najbardziej określonych radnych. Ma swoje zdanie i je wypowiada. Czasem mówi rzeczy niepopularne , czasem bywa odwrotnie ...ale to jest zawsze jasno i wyraźnie określone zdanie radnego. Nie za każdym razem musi się to wszystkim podobać.
Dziwne pewnie dla niektórych jest to , że podoba się po raz któryś z koleji , tak licznej grupie wyborców. I już nie pytam czy może lepiej by było , żeby radny się z tego forum wyprowadził ?
Ja jestem temu przeciwny.
Na dzisiejszej sesji (byłem chyba na większości z tych , które sie w tym roku odbyły) zobaczyłem z jaką zaciekłością , pozbawioną choćby cienia racjonalności , można marnotrawić czas Rady Miasta.
Widziałem jak wygląda zasada - "prawo, prawem , ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" !
Burmistrz po wielokroć musiał tłumaczyć , że jak czegoś nie da się wykonać już, ponieważ nie ma stosownych opracowań, dokumentacji , to żeby radny "Chciej" krzyczał nie wiem jak głośno , to i tak jego krzyk pozostanie głosem pozbawionym sensu generalnie.
Całe szczęście , że pozostała część Rady przyjęła argumentację p.Burmistrza za słuszną.
Tym "Chciejem" nie był radny B.Komosa.
Ale nie ma lekko. [quote="relacja z sesji T.Zymera" Komosa ? strażnik miejski przecież pracuje znacznie więcej niż nauczyciel, a zarabia bardzo mało; chcecie teraz, żeby wystawiali mandaty na 200-300 tysięcy i ?wywrócili całą swoją robotę do góry nogami?; szkodząc mieszkańcom
[/quote]
A to niby którym mieszkańcom Strażnicy zaszkodzą według p.radnego ? Tym , ktorzy nie łamią prawa ? Czy może chodzi o to aby nie szkodzili przestępcom ? Komu się Bogdan chcesz przypodobać ?
I sprawa druga, czy według Ciebie Straznik Miejski ma pracować znacznie mniej niż nauczyciel , a zarabiać bardzo dużo ? Tak będzie według Ciebie OK ?
Jesli ktoś jeszcze ma chęć dokopać radnemu Komosie tylko dlatego, że ma odwagę tu się wypowiadać.... to zapewne kopał nadal będzie
______________________________________________________________________________________________________________________
Nie wchodzę w żadną polemikę dalszą
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-12-20 01:59 przez harmattan.